BODY

Bodymind Works erbjuder olika typer av träningsformer med utvecklingsprogrammet theWORX. Vi kan också erbjuda boostande workshops hos er på företaget. Syftet är oftast att prova på olika träningsformer och att initiera nya vanor inom träning. Vi håller även löpande företagsklasser med förkärlek till yoga då den utmanar dig både fysiskt och mentalt. Vi anpassar alltid den fysiska aktiviteten efter individen eller gruppen, men resultatet blir detsamma. En klarare blick och en starkare kropp.

Oavsett om du deltar du i Bodymind Works program theWORX eller om du väljer ett individuellt coachningsprogram där ditt önskade läge är livsstilsförändring lägger vi upp ett program utifrån dina personliga förutsättningar och behov. Vi utgår från ditt liv och din vardag, din arbetssituation för att minimera hinder och motstånd. Vi ger dig de rätta förutsättningarna så att du kan få till träningen på dina villkor.

Yoga

Yogan kommer från en uråldrig tradition och hjälper oss att träna både kroppen och sinnet och dess olika former är många. Yoga kommer att öka förmågan och tron på sig själv. Yogan ger förbättrad uthållighet, styrka och smidighet. Den lindrar spänningar och smärta, förbättrar kroppsmedvetenheten, stärker vitaliteten och energin. Yogan hjälper dig övervinna negativa vanor och förhållningssätt som oftast är grunden till upplevd stress. Det leder till inre ro, insikt och medvetenhet.

Den form av yoga som vi utgår ifrån är en fysiskt och mentalt utmanande yoga med kreativitet och lust i fokus. För att summera några av alla yogans fördelar ger den oss ett fysiskt och mentalt lugn. När du väl upplevt yogans effekter, är det svårt att sluta.

Funktionell träning

Vi tror på att träna hela kroppen, eftersom man så sällan bara använder en specifik muskelgrupp i verkliga livet. Att träna funktionellt innebär att man tränar styrka, balans, stabilitet, rörlighet och koordination på samma gång. Den funktionella träningen ökar uthålligheten, syreupptagningsförmågan och förebygger skador. Alldeles oavsett träningsbakgrund kommer den funktionella träningen att öka din muskelstyrka, stabilitet och kroppsmedvetenhet.

Konditionsträning

Konditionsträning är en pulshöjande träning som förbättrar kroppens syreupptagningsförmåga, blodcirkulation och uthållighet. Den stärker hjärtat och gynnar ämnesomsättningen.

Yogobe

Vi har ett nära samarbete med Yogobe som är en kvalitativ digital destination för hållbar hälsa och träning med hjälp av ledande instruktörer. Yogobe erbjuder och skapar förutsättningar för regelbunden träning, yoga och meditation genom högkvalitativ videovägledd hemmaträning som också är tillgänglig var man än befinner sig. Yogobe är ett perfekt komplement till träning på studio, träningsanläggningen eller en löprunda. Bodymind Works guidar och skräddarsyr lämpliga onlineprogram på Yogobe för att matcha med just dina individuella behov.

KOST

Alla behöver tanka sin kropp med energi. Att bry sig om vad man stoppar i sig handlar inte om att vara smal eller tjock, utan om att ge kroppen det bränsle den behöver för att fungera optimalt. Genom våra matvanor kan vi i stor utsträckning påverka funktionen på våra kroppar, det vill säga om vi har energi eller är trötta, om vi är friska eller sjuka, är glada eller nedstämda. Effekten på vår mentala och fysiska prestation hänger till stora delar ihop med vad vi äter.

För den som tränar brukar det bli tydligt att kroppen presterar på en högre nivå om kosten är välanpassad och näringsrik. Det hänger ihop. Ska du orka hålla dig skärpt och i rörelse behöver du helt enkelt rätt bränsle. Man behöver inte vara varken elitidrottare eller raketforskare för att förstå hur stor skillnad kosten gör för kroppen – och för den mentala hälsan. Det kommer du att märka. Utan en närings- och ändamålsriktig kost så minskar du möjligheten till en frisk och sund kropp och helhetshälsa.

Bodymind Works erbjuder föreläsningar inom kost och individuell kostrådgivning som en del av en individuell utvecklingsplan och vårt tänk ”keep it simple and clean” innebär bra balans och medvetna val som du själv är med och bestämmer. Hur vill du må långsiktigt?

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.